Wpis

sobota, 23 listopada 2013

Sernik na zimno z galaretką

Pyszna, rozpływająca się w ustach pianka. Idealna na pochmurne jesienne popołudnie :))

Składniki:

1 lub 2 opakowania biszkoptów

1 twaróg sernikowy (w wiaderku 1 kg)

4 galaretki (użyłam brzoskwiniowej i cytrynowej)

1 l wody

Przygotowanie:

Formę (użyłam 16x16cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód szczelnie poukładać biszkopty.

Twaróg przełożyć do osobnej misy. 2 galaretki rozpuścić w 500 ml wody (zmieszałam brzoskwiniową oraz cytrynową). Odstawić do ostudzenia. Gdy zacznie tężeć zmiksować ją z twarogiem. Masa powinna być jednolita. Wylać na biszkopty.Wstawić do lodówki.

* Jeśli posiadacie za dużo biszkoptów można ponownie ułożyć kolejną warstwę na serniku.

Gdy masa serowa stężeje przygotować kolejne 2 galaretki w 500 ml wody (lub więcej jeśli chcecie mieć wyższe ciacho). Odstawić do wystudzenia i schłodzić w lodówce.

Polecam!

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
trawinska88
Czas publikacji:
sobota, 23 listopada 2013 12:57

Polecane wpisy

Wyszukiwarka

Autorzy

Kanał informacyjny

Liczniki Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl Top Blogi Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Opcje Bloxa