Wpis

sobota, 23 listopada 2013

Muffinki czekoladowe z rodzynkami, orzechami i słonecznikiem

Najlepsze muffinki jakie dotąd upiekłam!

Miała być jesień do popołudniowej kawki a...

zapach unoszący się w domu przypomina święta i domowy piernik.

Koniecznie spróbujcie! :))

Składniki suche:

1 szklanka mąki tortowej

2/3 szklanki płatków owsianych

1/3 szklanki rodzynek

1/3 szklanki ziaren słonecznika

1/3 szklanki orzechów włoskich

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka kawy mielonej

1 łyżeczka kakao

1/2 szklanki cukru

Składniki mokre:

2 jajka

1/3 szklanki oleju

2/3 szklanki jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

Mąkę przesiać z proszkiem, kakao i kawą, dodać pozostałe suche składniki i wymieszać.

Jajko rozbełtać w oleju, dodać jogurt i wymieszać. Dodać do suchych składników i energicznie wymieszać tylko do połączenia się składników.

Nakładać do papilotek, wierzch można dodatkowo posypać startymi orzechami.

Piec w temp. 170oC ok. 25-30 min. (do suchego patyczka).

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
trawinska88
Czas publikacji:
sobota, 23 listopada 2013 14:18

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość galantyna.pl napisał(a) z *.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2013/12/09 12:25:53:

    Bardzo apetyczne...czekoladowe, moje ulubione :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Autorzy

Kanał informacyjny

Liczniki Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl Top Blogi Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Opcje Bloxa