Wpis

środa, 24 kwietnia 2013

Pulpety mielone w sosie pomidorowym

Składniki:

500 g mięsa mielonego

1 duża cebula

2-3 ząbki czosnku

1 jajko

2- 3 łyżki bułki tartej

sól, pieprz, papryka słodka i ostra

Dodatkowo:

olej do smażenia

bułka tarta do obtaczania pulpetów

1 puszka pomidorów

2 szklanki bulionu

Przygotowanie:

Mięso mielone wymieszać z pozostałymi składnikami, mocno przyprawić. Formować kulki i obtaczać je w bułce tartej i smażyć na tłuszczu.

Bulion zagotować z drobno pokrojonymi pomidorami, po czym dodać pulpety i gotować do miękkości mięsa.

Można podawać z makaronem.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
trawinska88
Czas publikacji:
środa, 24 kwietnia 2013 17:11

Polecane wpisy

Wyszukiwarka

Autorzy

Kanał informacyjny

Liczniki Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl Top Blogi Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Opcje Bloxa