Wpis

środa, 03 kwietnia 2013

Mazurek

 

 

Składniki na kruche ciasto:

300 g mąki tortowej

200 g miękkiego masła

100 g cukru

1 żółtko

2 łyżki jogurtu naturalnego

Dodatkowo:

1/2 dżemu wiśniowego

1/2 masy krówkowej

Przygotowanie:

Składniki na ciasto zagnieść, podzielić na 2 części i schłodzić.

Piekarnik nagrzać do temp. 190oC, każdą część ciasta rozwałkować na papierze do pieczenia, nakłuć widelcem i piec do uzyskania złocistego koloru.

Po wystudzeniu przełożyć dżemem, udekorować karmelem.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
trawinska88
Czas publikacji:
środa, 03 kwietnia 2013 18:12

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • ewa_ciasteczkowakraina napisał(a) komentarz datowany na 2013/04/03 18:27:11:

    wygląda świetnie, mniam, zjadłabym trochę ;)

  • garymichy napisał(a) komentarz datowany na 2013/04/04 18:39:05:

    Śliczny mazurek, pięknie ozdobiony :) Dzięki za pyszny wpis do mojej akcji na durszlaku. Serdecznie pozdrawiam! :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Autorzy

Kanał informacyjny

Liczniki Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl Top Blogi Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Opcje Bloxa