Wpis

sobota, 23 lutego 2013

Owsiankowe ciasteczka z orzechami włoskimi

 

Składniki:

1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych

1/2 szklanki mąki orkiszowej

1/3 szklanki wiórków kokosowych

garść orzechów włoskich drobno pokrojonych

garść rodzynek pokrojonych na mniejsze części

1 jajko

50 g margaryny Kasi

szczypta sody oczyszczonej

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Mąkę, jajko, płatki, margarynę zmiksować, dodać pozostałe składniki i zagnieść.

Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczając i układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 200oC do zrumienienia (ok.10-15 min.).

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
trawinska88
Czas publikacji:
sobota, 23 lutego 2013 21:18

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość ania-gotuje.blog.pl napisał(a) z *.adsl.inetia.pl komentarz datowany na 2013/02/28 12:35:18:

    pysznie wyglądają

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Autorzy

Kanał informacyjny

Liczniki Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl Top Blogi Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Opcje Bloxa