Wpis

niedziela, 11 marca 2012

Muffinki z jogurtem naturalnym

Składniki mokre:

1 jajko

1/4 szklanki oliwy lub oleju

250 g jogurtu naturalnego (bez cukru)

Składniki suche:

200 g mąki tortowej

50 g mąki orkiszowej

2 łyzeczki proszku do pieczenia

120 g cukru

1 cukier wniliowy

1/2 łyżeczki sody

1/2 szklanki kokosu

1 płaska łyzeczka cynamonu

Ponadto:

2 duże jabłka

Przygotowanie:

Mąkę zwykłą przesiać, dodać pozostałe suche składniki. Jajko roztrzepać w jogurcie i oliwie. Dodać do pozostałych składników. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka. Piec w temp. 180oC do zrumienienia.

Muffiny są delikatne, rozpływają sie w ustach. Z podanych składników wyszło ok. 16 sztuk.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
trawinska88
Czas publikacji:
niedziela, 11 marca 2012 11:29

Wyszukiwarka

Autorzy

Kanał informacyjny

Liczniki Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl Top Blogi Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Opcje Bloxa