Wpis

niedziela, 19 lutego 2012

Burrito z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą

 

Składniki na 2 duże porcje:

0,5 kg mielonego

4 łyżki kukurydzy konserwowej

1/2 puszki fasoli czerwonej

1 cebula

1 ogórek konserwowy

3-4 ząbki czosnku

1 pomidor

1/2 czerwonej papryki

1/4 kostki sera np. edamskiego

2 łyżki koncentratu pomidorowego

Przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, czerwona papryka ostra, wegeta

2 placki tortilli

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek zeszklić, dodać mięso i smażyć. Przyprawić. Dodać pokrojony w kostkę pomidor i paprykę. Dusić pod przykryciem do miękkości papryki. Od czasu do czasu podlewając wodą. Dodać kukurydzę i fasolę. Smażyć kilka minut. Dodać 2 łyżki koncentratu i dokładnie wymieszać.

Piekarnik nagrzać do temp. 150oC. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Placki tortilli podgrzać na suchej patelni po ok. 1,5 min. z obu stron.

Farsz układać na jednej z połówek placka. Posypać startym serem. Przykryć drugą częścią. Zapiekać ok. 10 minut (do stopienia sera).

Podawać z sałatką np.:

1/2 kapusty pekińskiej

4 cm pora

1 sos koperkowo - ziołowy

Przygotowanie:

Kapustę drobno pokroić, por pokroić w cienkie plasterki. Połączyć z sosem.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
trawinska88
Czas publikacji:
niedziela, 19 lutego 2012 12:33

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość kucharek napisał(a) z 89-77-230-127.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2013/05/01 17:08:03:

    to zdjecie nie zacheca do jedzenia :(

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Autorzy

Kanał informacyjny

Liczniki Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl Top Blogi Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Opcje Bloxa