Wpis

poniedziałek, 02 stycznia 2012

Tort śmietankowy

 

Składniki:

biszkopt z 4 oraz 2 jajek

dżem truskawkowy

500 ml śmietany kremówki

2 fixy do śmietany

3-4 łyżki cukru

do dekoracji: starte orzechy włoskie

Przygotowanie:

Biszkopt z 4 jajek podzielić na 2 części.

Ubić śmietanę z cukrem, dodać fixy i jeszcze przez chwilę miksować.

1/4 śmietany połączyć w oddzielnym naczyniu z 2-3 łyżkami dżemu (można dodać odrobinę alkoholu). Masę położyć na biszkopt, przykryć następnym i nałożyć pozostałą masę. Część śmietany pozostawić do dekoracji.

Podawać lekko schłodzony.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
trawinska88
Czas publikacji:
poniedziałek, 02 stycznia 2012 22:47

Wyszukiwarka

Autorzy

Kanał informacyjny

Liczniki Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl Top Blogi Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Opcje Bloxa